add wishlist show wishlist remove wishlist add compare show compare remove compare preloader

Vår ull

Vår ull

Ull har mange fantastiske kvaliteter. Hos Ayo Oslo får du klær fra kashmir, yak og kamel. Dette er dyr med ull som er både mykere og varmere enn den tradisjonelle ullen vi kjenner til fra sau. Felles for disse dyrene er at de lever i områder hvor det kan bli svært kaldt. I Mongolia, hvor Ayo Oslo får ullen sin fra, kan temperaturen falle ned til - 40 grader. Dette har gjort at både kashmirgeit, yak og kamel har en tykk og robust ytterpels, og en varmeisolerende, fin underpels. Det er denne underpelsen som brukes i klær. I motsetning til saueull barberes ikke ullen på disse dyrene. I løpet av vinteren er underpelsen på sitt tykkeste. Når våren kommer feller de denne pelsen, og den må børstes av for hånd. Det gjør at man kun får tak i den eksklusive ullen fra kashmir, yak og kamel en gang i året. 


Kashmir

Kashmir fra mongolske gjetere regnes som verdens fineste. Ullen kommer fra kashmirgeita som holder til i de høytliggende- og steppe områdene i Mongolia. Kasjmirull sies å være åtte ganger varmere enn saueull. Samtidig er ullen betydelig lettere og mykere.

 

Kamel

Dette er ikke den type kamel du tenker på som lever best i ørkenen. Det er en langhåret kamel som kommer fra de mongolske steppene. Pelsen er myk og varm, og har en veldig lik fiberstruktur som kashmir. Det karakteristiske ved kamelhår er dens fargetone (garvet farge) og utrolige glans. Den er sterk og holdbar.

Yak

Yak er en type langhåret storfe som har blitt brukt til klesproduksjon i over tusen år i Mongolia. Yakullkvaliteten er nesten sammenlignbar med kashmirull, mellom 16 og 19 mikron. Yakull er kjent for å overgå annen ull når det gjelder pusteevne og varme.

 

Fra v. til h.: Geit, kamel og yakFra venstre: geit, kamel og yak.
  • No products in the cart.
This website uses cookies to ensure you get the best experience and also to improve it. By continuing to browse the site you are agreeing to the use of cookies. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å sikre at du får den beste opplevelsen og også for å forbedre den. Ved å fortsette å bla gjennom nettstedet, godtar du bruk av informasjonskapsler.
Got it!